Viertal Krimpen v2-Krimpen v1

Krimpen V2- Krimpen V1 1-3

Uiteraard stond als eerste wedstrijd in de RSB viertallen competitie het onderlinge treffen tussen Krimpen 2 en Krimpen 1 op het programma.

Het eerste won met duidelijke cijfers, maar zo gemakkelijk ging dat niet.

Stefan en Kiri offerden met wit beiden een pion voor actief aanvalsspel. Hans Ranft en ik deden het met wit wat rustiger aan.

Ik was als eerste klaar door een stuk weg te blunderen. Mijn stelling was zeker niet minder en het zag er remiseachtig uit. Alan graaide het paard van het bord en het was 0-1.

Samuel bracht de stand weer in evenwicht. Hij verdedigde de aanval van Kiri uitstekend.  Toen hij zelf de witte koning in het centrum onder vuur kon nemen won hij een toren en de partij.

Probleem van Krimpen 2 was de klok. Henny en Hans hadden nog 2 minuten terwijl Stefan en Rhys nog 20 minuten hadden. De stelling bij Henny was zeer ingewikkeld, maar het zag er allemaal griezelig uit. Stefan maakte het met een leuke combinatie af.

Hans had een gelijke stelling tegen Rhys. Waarschijnlijk door de stand op de klok zette hij zijn stukken verkeerd neer en verloor een stuk. Rhys hoefde niet verder te spelen want  Hans ging meteen door de vlag.

Een 1-3 nederlaag voor Krimpen 2. Nou maar punten scoren tegen de andere teams.

Hans van Nieuwenhuizen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *