Krimpen V1 – Erasmus V2

Viertal wacht nog op eerste winst

12 februari had het gekund, de eerste winst, thuis tegen Erasmus V 2. Maar weer werd het 2 – 2. De schuld daarvoor neem ik op me. Ik bakte er weer eens niets van. In de opening betaalde ik met kwaliteitsverlies voor zondigen tegen de 3 gouden regels. En dat nadat ik er zopas nog met onze jongste jeugd naar gekeken heb! Sorry jongens, hier blijkt weer eens hoe moeilijk eenvoudige dingen soms kunnen zijn en hoe lastig het is ingesleten gewoonten te veranderen. Dus beter meteen goed leren!!

De kansen die ik mezelf daarna nog dacht te scheppen in een poging er nog wat van te maken werden allemaal vakkundig gepareerd totdat er op het laatst niets anders overbleef dan opgeven. Ondertussen was het wel 11 uur geworden.

Voor onze punten zorgden Arie en Rob. Arie zette ons binnen het uur op voorsprong. Hij had een mooie en sterke aanval opgebouwd waarmee hij mat en ander groot onheil dreigde en opgave volgde. Misschien had er nog wat tegengesparteld kunnen worden dacht Arie. Maar ja, als je computer in de na-analyse + 8 aangeeft heb je het toch echt wel verdiend. Mooi Arie!

Terwijl ik voortploegde zag ik het er op de borden van Rob en Leo steeds evenwichtig uit. Dat evenwicht werd bij Leo helaas wreed verstoord door een dubbelaanval die een toren kostte waarna Leo het zich niet mee liet bewijzen. Hoe Rob het gelijkmakende punt binnengehaalde is me helaas ontgaan, maar dat er veel geduld en vlijt in was geïnvesteerd heb ik wel meegekregen. Bravo Rob!

Onze volgende kans om nu eindelijk ook eens een keer te winnen is 12 maart, thuis tegen Barendrecht/ IJsselmonde wat onderaan staat. Dan moet het maar eens gaan gebeuren!

Theo Heukels

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *