Waar gebeurd

In groep 2 is alles mogelijk.
Soms komen spelers 30 minuten later binnen om zich aan te melden voor een partij. Ja, ja.
Spelers komen op tijd binnen, maar melden zich niet aan bij de groepsleider. Zij komen vervolgens 7 minuten na 20.00 uur vragen wie de tegenstander is. Als antwoord wordt dan gegeven dat aanmelden noodzakelijk is. O, uh, was het antwoord.

Er zijn spelers die verschillende pionnen en een volle toren achter staan. Ja u leest het goed, geen halve toren, maar een volle toren en vervolgens glashard met stalen gezicht remise aan te bieden. Verbazing.

Ook zijn er spelers die na een verloren partij vragen of de partij voor het heusie was. Ook hier met enige verbazing op gereageerd.

Goed nieuws! Een beperkt aantal leden werken mee aan het opruimen van borden, stukken en klokken. Dat is goed nieuws. Oud nieuws is, dat een groot aantal leden het gebruikte schaakmateriaal klakkeloos achter zich laten. Stukken dwarrelen over de tafel, een enkel stuk komt terecht op de grond.

De speler met wit is verantwoordelijk voor het melden van de partijuitslag. Een goed plan is dat beide spelers zorg dragen voor het materiaal.

Het huidige indelingsprogramma geeft de nodige problemen. Dat wil zeggen, als de opkomst van deelnemers gering is. Handmatig indelen is dan noodzakelijk en dubbele partijen zijn geboden, waarbij rekening met kleurverschil en voldoende ronden tussen de dubbele partijen wordt gehouden.

Parallel met het indelingsprogramma Sevilla wordt een alternatief indelingsprogramma bij gehouden. Dit tot het einde van het huidige seizoen. Een voorlopige conclusie is dat de resultaten hiervan gunstig zijn.

Maandagavond 26 maart a.s. wordt de laatste ronde gehouden van de voorronde van groep 1 en groep 2.
Maandag 2 april a.s. volgen de finaleronden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Waar gebeurd”