WSV 1 – K3

WSV bezorgt Krimpen 3 een forse nederlaag,  6 – 2 verlies.

De avond begon al met vertraging, files, etc. Rijden via Gouderak leverde uiteindelijk op dat we nog net op tijd binnen kwamen. Hoewel het vinden van een parkeerplek ook de nodige tijd heeft gekost.

Krimpen 3 is deze wedstrijd weer gestart met de “basis”-spelers. De teamspirit is prima en dat geeft vertrouwen. Helaas werd al snel duidelijk dat het een moeilijke opgave zou worden om tegen WSV 1 overeind te blijven. Anders gezegd het verschil in de rating werd duidelijk.

Jammer dat Eduard zich na een voor hem gebruikelijke opbouw van zijn stelling vergaloppeerde in een door Willem Mulder opgezette valstrik. Dit kostte hem materiaal en helaas dus ook de partij. Kees Greevenbosch speelde weer een prima partij, een Siciliaan. De partij heeft zeker kansen geboden, maar Arjen Hennink is een stevige tegenstander gebleken. Uiteindelijk moest Kees zijn meerdere erkennen en ging zijn partij verloren.

Jos den Boer speelde tegen Ronald Dannis weer een degelijke partij. Op mijn vraag welke opening er gespeeld werd, kreeg ik het antwoord: “onregelmatig, maar mijn tegenstander wilde duidelijk een gambiet spelen en daar ben ik niet op ingegaan”. En jawel hoor Jos ontmantelde weer puntgaaf de aanvalskansen van de tegenstander en haalde een keurige remise.

David speelde tegen Hans van Woudenberg een moeizame partij, die van David weer heel veel tijd vergde. En ja hoor, de Houdini act met ca 1 minuut speeltijd tegen ruim 10 minuten van de tegenstander haalde David er toch een knappe remise uit.

Thomas heeft de gehele avond knap gestreden. Een moeilijke stand uit de opening leek overwonnen te zijn, maar daarna kwam de aanval toch door, 2 pionnen achter en het verlies was niet meer te voorkomen.

Adri speelde een Konings-Indisch tegen Peter de Louw en heeft de hele avond in een spannende partij steeds voldoende initiatief weten te ontwikkelen. Hieruit heeft hij geen echt voordeel kunnen bereiken en dus is de remise een logische uitkomst.

Jan speelde tegen een Hollandse opzet, door Theo Huijzer gekozen als tegenspel een prima partij. Theo gebuikte erg veel tijd, maar wist geen bres te vinden in de verdediging van Jan. Jan daarentegen wist wel de manoeuvre te vinden om het spel volledig te neutraliseren en daarmee de remise binnen te slepen tegen een tegenstander met fors hogere rating.

Joost, net hersteld van de griep, speelde ook een degelijke partij tegen Bert van der Knaap. Helaas wist Bert het positiespel beter in te vullen en moest Joost het onderspit delven.

WSV 1 1773 – Krimpen ad IJssel 3 1683
1.  Arjen Hennink 1951 – Kees Greevenbosch 1883 1 0
2.  Ronald Dannis 1853 – Jos den Boer 1749 ½ ½
3.  Wim Mulder 1648 – Eduard Hoogenboom 1734 1 0
4.  Hans van Woudenberg 1757 – David Berendsen 1747 ½ ½
5.  Eduard Philipse 1741 – Thomas Boeren 1668 1 0
6.  Peter de Louw 1832 – Adri van der Waal 1621 ½ ½
7.  Theo Huijzer 1707 – Jan Buis 1514 ½ ½
8.  Bert van der Knaap 1692 – Joost van der Valk 1550 1 0
Resultaat   6 2

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “WSV 1 – K3”